Werking Edelstenen

 • Zilver: Het moge duidelijk zijn dat wij, naast edelstenen, helemaal verzot zijn op sterling zilver. Zilver is de kleur van de (magische) maan vol vrouwelijke intuïtieve wijsheid en energie.
  Deze energie zal je met zachtheid en creativiteit leiden. 💛 

 • Aardbeienkwarts staat voor liefde, vreugde en genieten van het leven. Aardbeienkwarts is, net zoals rozenkwarts, de steen van het hart en de liefde. Hij bevorderd liefde voor jezelf en anderen. Ook bevorderd deze steen het genieten. Genieten van de liefde en alle andere mooie dingen die het leven te bieden heeft. Daarnaast bekrachtigd aardbeienkwarts jouw positieve affirmaties. 

 • Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen die het logisch denken en de concentratie bevorderd. Ook bevordert Agaat innerlijke rust en zorgt voor een kalme en nuchtere houding. 
 • Amethyst werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in je keuzes. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven. Fysiek heeft amethyst een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel. Denk hierbij aan hoofdpijn, migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).
 • Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie. Daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw.
 • Aquamarijn is een spirituele steen met een sterk kalmerende werking. Aquamarijn maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Het is een goede steen om te dragen als projecten of persoonlijke zaken afgerond moeten worden want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Ook is Aquamarijn bijzonder geschikt tijdens meditatie. Het bevordert spirituele groei, mediamieke (paranormale) gaven, intuïtie en helderziendheid.

 • Aura kwarts is een beschermende en geneeskrachtige steen met een sterke reinigende en herstellende werking op de aura. De steen beschermt tegen negatieve energie en invloeden. Ook bevordert aura kwarts  zelfverwezenlijking door je innerlijke potentieel te versterken en belemmeringen te verminderen. 

 • Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen en individualiteit. Aventurijn werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, en waarneming en creativiteit.
 • Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk.
  Bergkristal beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt deze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie en helder denken. Ook helpt bergkristal om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen. Bergkristal heeft tevens de eigenschap dat het de werking van andere edelstenen versterkt.

 • Blauwe kwarts vermindert angsten en depressies. Brengt gedachten en geest tot rust en zorgt voor helderheid en zelfdiscipline.  Blauwe kwarts helpt bij het creëren van verbindingen met anderen en inspireert hoop, creativiteit en positiviteit. 

 • Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken en bevordert de concentratie.
 • Carneool werkt aardend en activerend. De steen werkt opbeurend, motiverend en geeft zelfvertrouwen. Carneool heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Carneool maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen.
 • Chalcedoon schept harmonie tussen lichaam, geest, emotie en ziel. De steen maakt blijmoedig en bedachtzaam, en kan helpen om depressies te verlichten. Vooral blauwe chalcedoon is een creatieve steen die de geest openstelt voor nieuwe ideeën en helpt bij het accepteren van nieuwe situaties.
 • Citrien is een zonnige en verwarmende steen die vrolijk en blij maakt. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen.

 • Dalmatiër Jaspis is een sterk beschermende steen die opbeurend werkt, je energie geeft en evenwichtiger maakt. Hij beschermt tegen straling en negatieve energie en helpt tevens deze energie uit je lichaam te verwijderen. Ook helpt jaspis om te stoppen met piekeren en meer tot rust te komen. 

 • Epidoot geeft inzicht en brengt lichaam en geest terug naar een gezonde en gebalanceerde toestand. Het helpt je realistisch naar jezelf, je situatie en je capaciteiten kijken om zo makkelijker haalbare eisen en doelen te stellen en hier geduldig naartoe te werken. De steen versterkt je gevoel van eigenwaarde en helpt je jezelf en je zwakheden accepteren. Op deze manier is er ruimte om je ware ik en je potentieel geleidelijk tot bloei te laten komen. Epidoot ondersteunt bij uitputting en overbelasting door bijvoorbeeld stress, flastige omstandigheden en negatieve ervaringen. Het werkt stemmingsverbeterend en vermindert verdriet, zelfmedelijden en frustratie. 
 • Fluoriet verdrijft negatieve energie en stress, vergroot het zelfvertrouwen en helpt bij het vinden van structuur in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen.
 • Goudsteen geeft kracht, energie, hoop en bevordert een positieve kijk op het leven. Goudsteen bevordert individualiteit en ambitie en helpt je zo om je te doelen te bereiken.
 • Hematiet werkt aardend, beschermend en harmoniserend. Geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en versterkt de wilskracht. Hematiet verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.
 • Jade is een reinigende en beschermende steen. Jade zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. Jade bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritaties los te laten.
 • Jaspis helpt je ideeën om te zetten in actie en zo jouw doelen waar te maken. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend en vastberaden. Ook geeft Jaspis moed, maakt je weerbaar, assertief en vermindert angst voor conflicten.
 • Lavasteen vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. De steen zet aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om een project of plan af te ronden.
 • Labradoriet beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst, geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Ook stimuleert Labradoriet fantasie en creativiteit.
 • Lapis Lazuli bevordert spirituele kracht en vaardigheden, geeft innerlijke rust en maakt optimistisch. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt je jezelf te zijn, je eigen weg te bewandelen en vooroordelen en angsten los te laten. Ook bevordert Lapis Lazuli creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. De edelsteen heeft een sterke werking op het keel chakra en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, aan te geven wie je bent, waar je voor staat en wat je nodig hebt.
 • Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen helpt bij slapeloosheid en helpt je om je dromen beter te herinneren. 
 • Mosagaat werkt aardend en stabiliserend. De zachte energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug in een evenwichtige toestand en brengt stabiliteit en rust. Mosagaat is hierdoor zeer geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte of om tot rust te komen na een periode van (emotionele) onrust. Mosagaat helpt je jouw ware ik naar boven te halen en helpt je in te zien wat écht belangrijk is. Mosagaat helpt angsten, stress en zorgen loslaten en helpt je ontspannen.
 • Obsidiaan stimuleert persoonlijke ontwikkeling en vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen.
 • Onyx kan helpen in belastende en stressvolle situaties. Onyx geeft steun, kracht, concentratie, doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig, verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking.
 • Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig en spontaan. Ook stimuleert opaal creativiteit en de waardering voor mooie dingen. Fysiek stimuleert opaal het zelf genezend vermogen van het lichaam.
 • Opaliet (synthetische steen) werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. De steen helpt je om je staande te houden in belastende situaties.

 • Rhodochrosiet is een activerende steen die sterk in werkt op het hart en het hart chakra. Het maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. 

 • Robijn activeert. Hij geeft je kracht en energie. Hij activeert het hart chakra en stimuleert hierdoor: passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksuele activiteit, een positieve houding en overvloed.Robijn maakt sterk en beschermt hierdoor tegen psychische aanvallen en mensen die energie bij je weghalen. Het bevordert een heldere, scherpe kijk, concentratie en helpt hiermee realistische doelen stellen. 
 • Robijn in Zoisiet versterkt een gevoel van individualiteit maar ook van verbondenheid. Het bevordert creativiteit en stimuleert spirituele groei en wijsheid. Fysiek heeft deze combinatie een positieve werking op vruchtbaarheid en zwangerschap.

 • Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. Rozenkwarts trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert zelfacceptatie. Rozenkwarts werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s. Ook bevordert rozenkwarts empathie, openheid en behulpzaamheid.
 • Saffier werkt kalmerend voor geest en lichaam, werkt inzichtgevend en maakt mentaal sterk. Saffier stimuleert nuchter, kritisch, doelgericht en geconcentreerd denken. 
 • Serpentijn brengt balans in lichaam en geest en helpt negatieve energie/straling buiten houden. De steen werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust. Bij conflicten bevordert serpentijn evenwicht en stimuleert tot het sluiten van een compromis. Serpentijn bevordert spirituele vermogens en is zeer geschikt bij meditatie.

 • Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf.  Sodaliet bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen (angsten, fobieën) doorbreken.  Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens.  Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons. 
 • Tijgeroog beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. Ook geeft Tijgeroog extra kracht, moed en vertrouwen bij (interne) conflicten of twijfel en bevordert Tijgeroog (innerlijke) rust! 

 • Toermalijn brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn bevordert ontspanning, begrip en zelfvertrouwen. Toermalijn vermindert blokkades en angst.
 • Toermalijnkwarts bestaat uit zwarte toermalijn in bergkristal en verenigt de eigenschappen van deze twee steensoorten in zich. Aan de ene kant vertoont de steen de beschermende en aardende werking van toermalijn in combinatie met de zuiverende en reinigende werking van bergkristal. Daarnaast versterkt bergkristal ook nog eens de werking van de toermalijn naalden.
 • Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen.Turkoois brengt evenwicht en innerlijke rust waardoor Turkoois een positieve werking heeft op je gemoedstoestand. Daarnaast werkt Turkoois inzicht gevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.
 • Versteend Hout bevordert onze connectie met de aarde en vermindert heimwee. De steen kalmeert en zorgt voor een gevoel van welzijn. Het bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing.
 • Zonnesteen maakt vrolijk. Verbetert je stemming en stimuleert optimisme, levensvreugde, eigenwaarde, zelfvertrouwen en daadkracht. 

 • Zoisiet helpt je jezelf te zijn en om je vrij te maken van de invloed van anderen. Je mag je eigen pad vinden en hoeft je niet langer aan te passen. Onderdrukte gevoelens mogen er zijn zodat je ze kunt verwerken. Zoisiet zet negatieve energie en gedrag om in positieve. 
 • Robijn in Zoisiet versterkt een gevoel van individualiteit maar ook van verbondenheid. Het bevordert creativiteit en stimuleert spirituele groei en wijsheid. Fysiek heeft deze combinatie een positieve werking op vruchtbaarheid en zwangerschap.